Sök
Laiout-digitalbyrå-logga-favikon

Laiout Digitalbyrå

Vi digitaliserar ditt företag

Google Consent Mode V2

google-consent-mode-v2

Maximera Ditt Samtyckesläge med Google Consent Mode V2

Idag vill jag ta er genom en viktig uppdatering som påverkar hur vi hanterar användarsamtycken inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Google har introducerat den nya Google Consent Mode V2 för att stärka genomdrivandet av användarpolicyn för samtycke inom EU. Låt oss utforska vad detta innebär och hur det skiljer sig från tidigare uppdateringar.

Vad är Google Consent Mode V2?

Consent Mode V2 är en uppgradering av det tidigare samtyckesläget och är en del av Googles strävan att skapa ett integritetscentrerat digitalt reklam-ekosystem. Det är särskilt relevant för företag som använder Googles online- och offline-lösningar och samlar in data från slutanvändare i EES. Uppdateringen påverkar annonsering, mätning och data från webbplatser, appar och datauppladdningar.

Skillnader från Tidigare Uppdateringar

Med Google Consent Mode V2 blir kraven för att använda mätfunktioner och annonsanpassning ännu striktare. Annonsörer måste nu följa EU:s samtyckespolicy för att använda annonsanpassning, och detta kommer att vara obligatoriskt från och med 2024. De nya parametrarna ad_user_data och ad_personalization har lagts till i samtyckesläge-API:et för att ge företag mer kontroll och precision över användarsamtycken.

Vad betyder detta för dig?

Om du har en webbplats eller app som tar emot besökare från EES och använder Google-taggar för att mäta användarbeteende måste du anpassa dig till Google Consent Mode V2. Detta innebär att du måste vidarebefordra slutanvändarens samtyckesval till Google för att fortsätta använda mätfunktioner, annonsanpassning och remarketing. Det är avgörande att justera hur dina Google-taggar beter sig baserat på besökarens interaktion med samtyckesbanderollen på din webbplats.

Hur går du vidare?

Om du redan har aktiverat samtyckesläge och inte ägnar dig åt personlig reklam, behöver du inte göra någonting ytterligare. Om du använder en Google-certifierad plattform för hantering av samtycke (CMP), kommer din CMP-leverantör automatiskt att uppdatera till den senaste versionen av samtyckesläge. Däremot, om du är engagerad i personlig reklam, krävs det att du implementerar Consent Mode V2 genom din CMP eller manuellt om du ansvarar för hanteringen av din egen bannerannonsering.

För de som ännu inte har en samtyckesbanderoll och inte använder samtyckesläge är det dags att agera. Ställ in en samtyckesbanderoll på din webbplats och se till att aktivera samtyckesläge för att dra full nytta av Googles reklammöjligheter.

Vi på Laiout Digitalbyrå är här för att hjälpa

Vi förstår att dessa förändringar kan vara överväldigande, men oroa dig inte. På Laiout Digitalbyrå har vi experter som kan hjälpa dig att navigera genom dessa uppdateringar. Vi säkerställer att din digitala marknadsföring fortsätter att vara effektiv och i överensstämmelse med de nya reglerna. Vi kan guida dig genom implementeringen av Google Consent Mode V2 och se till att din webbplats är redo för framtiden.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp. Vi är här för att göra den här övergången smidig för dig och ditt företag. Fortsätt att skapa fantastiska digitala upplevelser, och låt oss tillsammans maximera ditt samtyckesläge med Google Consent Mode V2!

Länk: https://support.google.com/tagmanager/answer/

laiout-digitalbyrå-partner-alexander-hugo-250x250

Alexander Hugo

Laiout Digitalbyrå

Alexander på Laiout Digitalbyrå är din nyckel till framgång i den digitala eran. Med spetskompetens inom digital marknadsföring, SEO, copywriting och sociala medier är han redo att driva ditt företags närvaro till nya höjder online. Vårt klara mål är att guida dig mot framgång i den digitala världen med vårt motto: ”Styr din digitala framtid med Laiout Digitalbyrå.” Tillsammans är vi din fullservicebyrå för en stark och framgångsrik digital närvaro. 

marknadsföringsbyrå-laiout-1

Läs våra andra inlägg →

Rulla till toppen