Sök
Laiout-digitalbyrå-logga-favikon

Laiout Digitalbyrå

Vi digitaliserar ditt företag

Lokal SEO

lokal-seo

Lokal SEO: Nyckeln till Framgång för Ditt Företag

I en globaliserad värld har det lokala perspektivet aldrig varit viktigare för företag. Internet har revolutionerat sättet vi hittar information och produkter på, och de traditionella gula sidorna har ersatts av sökmotorer online. Det är här Lokal Sökmotoroptimering (SEO) kommer in i bilden och visar sin avgörande betydelse för företagets framgång, oavsett dess geografiska läge eller omfattning.

Vad är Lokal SEO?

Sökmotoroptimering har blivit en hörnsten i marknadsföring för företag som är beroende av webbtrafik. Genom att optimera innehåll för sökmotorer som Google, ökar du ditt webbplatsens synlighet och rankning i sökresultaten, vilket i sin tur leder till ökad webbplatstrafik och ökad interaktion med ditt varumärke.

Lokal SEO är en specialiserad form av SEO som inriktar sig på att förbättra sökresultaten inom en specifik geografisk plats. För företag som förlitar sig på både online- och offline-kunder inom ett visst område kan lokal SEO vara skillnaden mellan överlevnad och framgång. Således är det en strategi som alla lokala företag borde överväga för att öka sin synlighet och nå ut till sina målgrupper.

Värdet av Lokal SEO

Bara Google hanterar över 8 miljarder sökningar per dag, och nästan 50% av dessa sökningar är efter lokala produkter och tjänster. Om du inte har en lokal SEO-strategi, går du miste om betydande online-trafik. För företag med en platsbunden närvaro är lokal SEO helt enkelt ovärderligt.

För företag som har en blandning av online och fysiska kunder är lokal SEO avgörande. Tidigare kanske kunder använde gula sidorna eller kikade på kartor för att hitta lokala företag. Nu använder de helt enkelt sökmotorer för att hitta all information de behöver: kontaktuppgifter, plats, öppettider och mycket mer.

Innan pandemin styrdes nästan 50% av sökningarna som inkluderade ”nära mig” mot ett faktiskt butiksbesök. För mobilanvändare var siffrorna ännu högre, med nästan 90% som ledde till besök eller samtal inom en dag. För företag med en lokal publik är detta en möjlighet som inte får missas.

Sätt igång med Lokal SEO och Samverka med Google för att Förbättra Din Ranking

För att få det mesta ut av lokal SEO och förbättra din synlighet, börjar du med att adressera tre huvudkriterier som Googles algoritmer tar hänsyn till vid lokal sökning.

Relevans: Sökmotorerna måste förstå att ditt företag är relevant för användarnas sökfrågor. Det innebär att du måste erbjuda tydlig och fullständig information om ditt företag på din webbplats och i din företagsprofil.

Närhet: Närmare är bättre. Om användarna inte anger en specifik plats i sin sökning kommer Google att använda deras aktuella plats baserad på deras IP-adress. För att vara synlig i de här resultaten måste du optimera platsinformationen på din webbplats och i Google-listor.

Framträdande: Googles framträdande är ett mått på hur välkänt ditt företag är, både online och offline. Ditt betyg påverkas av offlineinformation och online-engagemang, inklusive recensioner och webbplatspopularitet.

Konverteringar och rankingar går hand i hand. Om ditt företag inte är högt rankat kommer konverteringarna att vara låga. Därför är det viktigt att arbeta på både ranking och konverteringar för att uppnå framgång inom lokal SEO.

Covid-19:s Inverkan på Lokal SEO

Pandemin har orsakat betydande förändringar i våra livsstilar och shoppingvanor. Nedstängningar och begränsad rörlighet har dramatiskt omformat sättet vi handlar på. Även om det är för tidigt att dra definitiva slutsatser om hur permanenta dessa förändringar kommer att vara, så har åren 2020 och 2021 tydligt visat en ökad efterfrågan på produkter och tjänster online.

Dessutom har småföretag haft det tufft under pandemin. Många företag har behövt hantera nedstängningar, personalnedskärningar och minskad kundbas. För en framgångsrik omstart krävs en genomtänkt marknadsföringsstrategi. Därför kan SEO vara en avgörande komponent i denna omstart.

Lokal SEO är kostnadseffektivt och kan öka synligheten bland en lokal publik på kort tid. Sökmotorer har blivit de nya gula sidorna, men med mycket större potential att påverka småföretagets framtid. Därför är det viktigt att inkludera SEO i din marknadsföringsstrategi om du vill ha framgång i den digitala eran.

Funderar du på SEO (Sökmotoroptimering)? Lita på Laiout Digitalbyrå för Erfaren Expertis!

När det kommer till att optimera din online närvaro med lokal SEO är valet av samarbetspartner avgörande. Här på Laiout Digitalbyrå har vi en imponerande historik inom sökmotoroptimering och en lång erfarenhet av att hjälpa företag att lyckas med sin digitala marknadsföring.

Kontakta Laiout Digitalbyrå för din Lokala SEO-behov

Oavsett om du behöver hjälp med att komma igång med SEO eller om du vill förbättra en befintlig strategi, är Laiout Digitalbyrå din idealiska partner. Vi har erfarenheten, expertisen och resurserna som krävs för att hjälpa ditt företag att blomstra på den digitala arenan.

Sätt därför igång med lokal SEO och ta nästa steg mot online-framgång genom att kontakta oss på Laiout Digitalbyrå idag. Således är vi redo att hjälpa dig att dominera din lokala marknad med effektiva och skräddarsydda SEO-lösningar!

Källa: https://www.entrepreneur.com/science-technology/why-local-seo-is-the-key-to-business-success/429709

laiout-digitalbyrå-partner-alexander-hugo-250x250

Alexander Hugo

Laiout Digitalbyrå

Alexander på Laiout Digitalbyrå är din nyckel till framgång i den digitala eran. Med spetskompetens inom digital marknadsföring, SEO, copywriting och sociala medier är han redo att driva ditt företags närvaro till nya höjder online. Vårt klara mål är att guida dig mot framgång i den digitala världen med vårt motto: ”Styr din digitala framtid med Laiout Digitalbyrå.” Tillsammans är vi din fullservicebyrå för en stark och framgångsrik digital närvaro. 

marknadsföringsbyrå-laiout-1

Läs våra andra inlägg →

Rulla till toppen