Sök
Laiout-digitalbyrå-logga-favikon

Laiout Digitalbyrå

Vi digitaliserar ditt företag

Hur mycket surf drar TikTok? 

hur-mycket-surf-drar-tikok

Hur mycket surf drar TikTok egentligen? Med över 500 miljoner aktiva dagliga användare och totalt över 800 miljoner nedladdningar, är det ingen tvekan om att TikTok är en av de mest populära apparna där ute. Den genomsnittliga användaren tillbringar cirka 53 minuter per dag på appen, och imponerande 90% av användarna använder TikTok varje dag. Men vad innebär all denna användning för din mobildata? 

Innan vi dyker in i detaljerna är det viktigt att förstå skillnaden mellan mobildata och lagringsutrymme på din enhet. När vi pratar om mobildata handlar det om den datatrafik du använder via din mobiloperatör. Även kallat Internet, data som du faktiskt betalar för i din månatliga abonnemangsräkning. Lagringsutrymme, dvs det utrymme som själva TikTok-appen tar upp på din enhet brukar inte vara ett avgörande problem när det kommer till ”mobildata”.

Hur mycket mobildata drar tiktok? 

Så, hur mycket mobildata drar TikTok? Svaret beror på hur många videor du tittar på och laddar upp. Men för att ge dig en grov uppskattning kan vi säga att en timmes användning av TikTok kan konsumera ungefär 1 gigabyte (GB) av din mobildata. Så om du tittar på TikTok-videor i en timme varje dag, skulle du behöva ett datapaket på 31 GB varje månad bara för TikTok (teoretiskt sett, naturligtvis). 

Nu när vi har en bättre uppfattning om hur mycket data TikTok kan använda, låt oss prata om hur du kan spara på din mobildataanvändning när du använder appen. 

Så här sparar du mobildata när du använder TikTok

Använd Wi-Fi: ett av de mest effektiva sätten att minska din mobildataanvändning är att använda Wi-Fi när det är tillgängligt. Det spelar ingen roll vilken videoapp du använder. Om du tittar på videor utan Wi-Fi kommer din mobildata att försvinna snabbt. Använd TikTok offline när du spelar in och skapar videor, och ladda upp dem senare när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. 

Stäng av mobildata: Om du verkligen vill spara mobildata kan du stänga av mobildatafunktionen för TikTok-appen. På Android-enheter kan du göra detta genom att gå till Inställningar> Appar > TikTok och stänga av ”Tillåt bakgrundsanvändning av data”. På iPhone kan du gå till Inställningar> Mobil och stänga av TikTok-åtkomst. Detta kommer att förhindra att appen använder mobildata i bakgrunden. 

Begränsa APP användning: Om du har barn som använder TikTok och vill begränsa deras användning av appen, kan du använda skärmtidsfunktionen på din iPhone eller liknande funktioner på Android-enheter. På så sätt kan du sätta tidsbegränsningar för hur länge appen kan användas varje dag. 

Skaffa ett obegränsat mobildatapaket: Om du spenderar mycket tid på att titta på TikTok-videor och andra videor online kan det vara värt att överväga ett obegränsat mobildatapaket från din mobiloperatör. Även om dessa paket kan vara dyrare än vanliga planer, kommer du inte behöva oroa dig för att överskrida din månatliga datagräns. 

Lämna TikTok för senare: Du kan spela in och redigera videor med TikTok när som helst, men du kan spara visning av andras videor och uppladdning av dina egna för när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. På så sätt undviker du att använda din mobildata onödigt. 

Hur mycket surf drar Appen? 

TikTok är en underhållande och beroendeframkallande app som många av oss älskar att använda dagligen. Men det är viktigt att vara medveten om hur mycket mobildata appen kan använda. Genom att följa några av de tips vi har delat här kan du effektivt hantera din mobildataanvändning och undvika överraskningar på din månatliga räkning. 

Vi hoppas att detta inlägg har gett dig en klarare bild av ”Hur mycket surf drar TikTok?” och hur du kan spara på din mobildataanvändning när du använder appen. Om du har fler frågor eller behöver mer information, tveka inte att kontakta oss här på Laiout digitalbyrå. Vi finns här för att hjälpa dig! 

Tack för att du läste, och vi ses i nästa blogginlägg! 

Med vänliga hälsningar, 

Alexander 

Laiout digitalbyrå 

Källa: https://www.alphr.com/how-much-data-tiktok-use/  

laiout-digitalbyrå-partner-alexander-hugo-250x250

Alexander Hugo

Laiout Digitalbyrå

Alexander på Laiout Digitalbyrå är din nyckel till framgång i den digitala eran. Med spetskompetens inom digital marknadsföring, SEO, copywriting och sociala medier är han redo att driva ditt företags närvaro till nya höjder online. Vårt klara mål är att guida dig mot framgång i den digitala världen med vårt motto: ”Styr din digitala framtid med Laiout Digitalbyrå.” Tillsammans är vi din fullservicebyrå för en stark och framgångsrik digital närvaro. 

marknadsföringsbyrå-laiout-1

Läs våra andra inlägg →

Rulla till toppen