Sök
Laiout-digitalbyrå-logga-favikon

Laiout Digitalbyrå

Vi digitaliserar ditt företag

Hur många användare har X? 

hur-manga-anvandare-har-x

Hur många användare har X – Föredetta Twitter

Hur många användare har X som hette Twitter förr. X har genom åren cementerat sin position som en av de mest inflytelserika sociala mediaplattformarna i världen. Med användare som inkluderar kändisar, politiker, och människor från alla samhällsskikt, är det lätt att förstå varför det är en så populär plattform. Om du någonsin har undrat över hur många användare Twitter har och hur plattformen fungerar, är du på rätt plats. I detta blogginlägg ska vi dyka djupt in i Twitter och svara på frågan, ”Hur många användare har Twitter?” 

Elon Musks Förvärv av Twitter 

Elon Musk, den framstående miljardären och entreprenören, förvärvade Twitter i oktober 2022. Affären var värd hela 44 miljarder dollar och gav Musk en majoritetsandel på 9.1 % i företaget. Detta förvärv innebar en stor förändring för Twitter och väckte många frågor om plattformens framtid. Twitter byter i detta skede både namn och logga från namnet Twitter med en vit fågelsymbol på blåbakgrund mot namnet X.  

X En Översikt 

Först och främst, om du är ny till X, låt oss göra en snabb översikt. X är en social mediaplattform som låter användare skicka och läsa korta meddelanden som kallas ”tweets.” Dessa tweets är begränsade till 280 tecken, vilket innebär att användarna måste vara kreativa och koncisa med sina budskap. Plattformen har blivit känd för att vara en snabb och dynamisk arena där människor delar sina tankar, nyheter, skämt och mycket mer. 

X i Siffror 

Nu när vi har en grundläggande förståelse för X, låt oss gräva djupare in i hur många användare plattformen har och hur den har utvecklats över åren. 

Hur många användare har X – Aktiva per månad

En av de viktigaste mätvärdena för en social mediaplattforms popularitet är antalet månatliga aktiva användare (MAU). Enligt data från december 2022 hade X över 368 miljoner MAU över hela världen. Det är en imponerande siffra som visar plattformens globala räckvidd. 

Men det är viktigt att notera att det också har varit vissa förändringar i antalet användare över tid. Prognoser tyder på att antalet MAU för X kommer att minska till ungefär 335 miljoner år 2024. Detta skulle innebära en nedgång på cirka fem procent jämfört med 2022. 

Totalt antal X-konton 

För att få en fullständig bild av X är det också viktigt att titta på det totala antalet X-konton. Enligt tillgänglig information finns det sammanlagt 1.3 miljarder X-konton. Detta visar att det finns ett betydande antal konton på plattformen, även om inte alla är aktiva användare. 

Intäktsbara dagliga aktiva användare (mDAU) 

För att mäta plattformens användning på daglig basis, tittar vi på antalet intäktsbara dagliga aktiva användare (mDAU). Under det tredje kvartalet 2021 nådde X mDAU 238.11 miljoner. Detta är ett imponerande tal och visar att många människor använder X regelbundet som en del av sin dagliga rutin. 

X per dag 

X är känt för sin snabbhet och ständiga ström av information. En intressant statistik är att det postas 500 miljoner tweets på plattformen varje dag. Detta är ett tecken på den enorma mängden aktivitet som äger rum på X och hur viktig plattformen är för att dela information och interagera med andra. 

Hur många användare har X – Per land

X har en global användarbas, och det är intressant att se var majoriteten av användarna befinner sig. I juli 2022 fanns det 83.4 miljoner X-användare i USA, vilket gör det till det ledande landet baserat på antalet användare. Andra ledande länder inkluderar Japan med 60.7 miljoner användare, Indien med 24.8 miljoner användare, Indonesien med 21.2 miljoner användare, och Brasilien med 20.6 miljoner användare. 

Sammanfattning av X (Twitter) 

X är en av de mest inflytelserika sociala mediaplattformarna i världen med över 368 miljoner månatliga aktiva användare globalt. Även om det har varit vissa förändringar i antalet användare och kontroverser i plattformens historia, fortsätter X att vara en viktig kanal för att dela information, åsikter och nyheter över hela världen. Med Elon Musks förvärv av X ser framtiden spännande ut för plattformen, och vi kan förvänta oss att se hur den utvecklas i de kommande åren. 

Källa: https://www.statista.com/statistics/303681/twitter-users-worldwide/ 

laiout-digitalbyrå-partner-alexander-hugo-250x250

Alexander Hugo

Laiout Digitalbyrå

Alexander på Laiout Digitalbyrå är din nyckel till framgång i den digitala eran. Med spetskompetens inom digital marknadsföring, SEO, copywriting och sociala medier är han redo att driva ditt företags närvaro till nya höjder online. Vårt klara mål är att guida dig mot framgång i den digitala världen med vårt motto: ”Styr din digitala framtid med Laiout Digitalbyrå.” Tillsammans är vi din fullservicebyrå för en stark och framgångsrik digital närvaro. 

marknadsföringsbyrå-laiout-1

Läs våra andra inlägg →

Rulla till toppen