Sök
Laiout-digitalbyrå-logga-favikon

Laiout Digitalbyrå

Vi digitaliserar ditt företag

Domain Rating

domain-rating

Allt du behöver veta om Domain Rating (DR)

Domain Rating (DR) är en viktig indikator för en webbplats styrka när det kommer till dess baklänksprofil. På en skala från 0 till 100 visar DR hur väl en webbplats presterar jämfört med andra webbplatser i en databas. Det är i grunden en förenklad version av Ahrefs Rank (AR).

För att beräkna DR tar vi hänsyn till flera faktorer. När en domän har en högre DR, överförs mer ”länksaft” till de domäner den länkar till. Källan till domänen delar lika på sitt betyg bland de domäner den länkar till. Det innebär att en domän med DR 10 som länkar till tre andra domäner kan påverka din DR mer än en domän med DR 80 som länkar till en miljon andra domäner.

DR är en relativ term och beror inte bara på det totala antalet hög-DR-webbplatser som länkar till dig. Utan också på hur många andra webbplatser dessa hög-DR-webbplatser länkar till. Även om DR korrelerar väl med Googles rankningar, är det viktigt att notera att det inte är en absolut mätare för rankning. Det är dock en användbar mätare för att välja webbplatser att bygga länkar från.

Vanliga frågor om Domain Rating (DR)

Vad är en bra DR-poäng?

Det är viktigt att förstå att DR är relativt och inte kan bedömas i absoluta termer. Generellt sett anses en högre DR vara bättre. Men det är också viktigt att jämföra din DR med liknande webbplatser för att få en korrekt bedömning.

Är en webbplats med hög DR alltid en bra webbplats att få länkar från?

Nej, det är inte alltid fallet. Förutom DR bör du också överväga andra faktorer som kvaliteten på baklänkar, antalet sidor på webbplatsen, innehållets kvalitet och relevans för din egen webbplats.

Varför kan min DR vara högre eller lägre än min UR?

DR beräknas på domännivå och tar hänsyn till hela din webbplats baklänksprofil, medan URL Rating (UR) fokuserar på enskilda sidor. Skillnader i dessa värden kan bero på hur många och vilka webbplatser som länkar till din domän eller specifika sidor.

Varför minskade min DR trots att jag inte förlorade några baklänkar?

Det är möjligt att andra webbplatser fick fler baklänkar, vilket kan påverka DR-skalan. När en webbplats får fler baklänkar kan det leda till att andra webbplatser pressas nedåt i skalan, vilket resulterar i en minskning av DR för vissa webbplatser.

Varför kan min DR vara lägre än min konkurrents trots att jag har fler baklänkar?

DR tar inte bara hänsyn till kvantiteten utan också kvaliteten på baklänkar. Dessutom värderar det hur många andra unika webbplatser varje länkande domän länkar till. Det innebär att även om du har fler baklänkar, kan en konkurrents DR vara högre om de får länkar från webbplatser med högre auktoritet och färre utgående länkar.

Laiout Digitalbyrå kan hjälpa dig att öka din DR!

Vi på Laiout Digitalbyrå är experter på att förbättra webbplatsers Domain Rating och hjälper dig att ranka bättre organiskt på Google. Med vår expertis och erfarenhet kan vi skapa en skräddarsydd strategi för att öka din webbplats auktoritet och förbättra din synlighet online. Kontakta oss idag för att ta din webbplats till nästa nivå!

laiout-digitalbyrå-partner-alexander-hugo-250x250

Alexander Hugo

Laiout Digitalbyrå

Alexander på Laiout Digitalbyrå är din nyckel till framgång i den digitala eran. Med spetskompetens inom digital marknadsföring, SEO, copywriting och sociala medier är han redo att driva ditt företags närvaro till nya höjder online. Vårt klara mål är att guida dig mot framgång i den digitala världen med vårt motto: ”Styr din digitala framtid med Laiout Digitalbyrå.” Tillsammans är vi din fullservicebyrå för en stark och framgångsrik digital närvaro. 

marknadsföringsbyrå-laiout-1

Läs våra andra inlägg →

Rulla till toppen