Sök
Laiout-digitalbyrå-logga-favikon

Laiout Digitalbyrå

Vi digitaliserar ditt företag

Di Gasell Krav

di-gasell-krav

Di Gasell Krav: En Väg till Framgång 

Hej alla, Alexander här från Laiout Digitalbyrå! Idag ska vi utforska den spännande världen av Di Gasell och ta reda på vilka åtgärder som krävs för att bli ett av Sveriges mest framgångsrika företag. Di Gasell är en prestigefylld utmärkelse som hyllar snabbväxande företag och ger dem den uppmärksamhet de förtjänar. Med detta sagt, låt oss nu undersöka vad som krävs för att uppnå Gasell-status och varför det är en så eftertraktad utmärkelse.

Vad är Di Gasell? 

Di Gasell är en utmärkelse som delas ut av Dagens Industri till de snabbast växande företagen i Sverige. Sedan år 2000 har Dagens Industri uppmärksammat och hyllat dessa företag som verkligen gör skillnad i näringslivet. Den här prestigefyllda utmärkelsen är en erkänsla för deras hårda arbete, engagemang och förmåga att generera tillväxt. Låt oss därför utforska vad som krävs för att bli en Gasell och varför det är en så eftertraktad utmärkelse.

Gasellkriterier: Vad krävs för att du ska bli en Gasell? 

Nu när vi har en uppfattning om vad Di Gasell är, låt oss gå igenom de specifika kriterierna som ett företag måste uppfylla för att kvalificera sig som en Gasell: 

Nettoomsättning över 10 miljoner kronor: En kvalificerande faktor är att företaget måste ha en nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen. 

Minst tio anställda: Enligt den senaste årsredovisningen måste företaget ha minst tio anställda. 

Fördubblad omsättning: Företaget måste ha fördubblat sin omsättning jämfört med det första och det senaste räkenskapsåret inom den fyraåriga undersökningsperioden. 

Ökad omsättning varje år: Det krävs att företaget har ökat sin omsättning varje år under de senaste tre åren. 

Positivt rörelseresultat: Företaget måste ha uppnått ett positivt samlat rörelseresultat under de fyra senaste räkenskapsåren. 

Organisk tillväxt: Tillväxten bör i huvudsak vara organisk, inte genom förvärv eller fusioner. 

Sunda finanser: Företaget bör ha sunda finanser och inte uppvisa riskabla indikatorer som låg kreditvärdighet, betalningsanmärkningar eller andra finansiella varningsflaggor. 

Varför några företag inte kvalificerar sig som Gasellföretag: 

Det är viktigt att notera att inte alla företag kan kvalificera sig som Gasellföretag. Här är några av de vanligaste orsakerna till att företag inte når upp till kriterierna: 

Ofullständigt första verksamhetsår: Företaget måste ha fullgjort fyra hela verksamhetsår som aktiebolag. Vilket innebär att det måste ha varit registrerat för moms och F-skatt samt som arbetsgivare under hela den fyraåriga undersökningsperioden. 

Låg omsättning i det första räkenskapsåret: Omsättningen för det första räkenskapsåret får inte understiga 500 000 kronor. 

Uteslutning av dotterbolag: Ibland utesluts dotterbolag i koncerner, och istället bedöms koncernen som helhet. 

Helhetsbedömning: Det görs en helhetsbedömning av företaget där parametrar som nettoomsättning och rörelseresultat kompletteras med andra faktorer som kreditvärdering och kommentarer från revisorn. 

Hur kan du kontrollera om ditt företag uppfyller Di Gasell Krav?

Om du är nyfiken på om ditt företag kvalificerar sig som ett Gasellföretag, kan du använda organisationsnumret och slå upp det på Di Gasells officiella webbplats. På så sätt kan du enkelt se om ditt företag har blivit utnämnt till Gasell under de senaste åren och därmed få en bättre förståelse för din företagsprestation och tillväxt i näringslivet.

Slutord: Gasellutnämningen som en väg till framgång 

Di Gasell är en hedersutmärkelse som erkänner och firar företag som har visat enastående tillväxt och prestationer. Dessutom är att bli en Gasell en tydlig indikation på att ditt företag är på rätt väg mot framgång och hållbar tillväxt. För alla företag som strävar efter att nå denna prestigefyllda utmärkelse, kom ihåg att det kräver hårt arbete och engagemang, Och en sund affärsstrategi. Vi på Laiout Digitalbyrå önskar er all lycka i era strävanden mot att bli en Gasell och fortsatt framgång i er verksamhet! 

Om du har några frågor eller vill ha mer information om Di Gasell och vad som krävs för att kvalificera sig, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig! 

Vill du veta om ditt företag är ett Gasellföretag? Kolla upp det här: Di Gasell Utmärkelse 

Tack för att du läste och ha en fantastisk dag! 

laiout-digitalbyrå-partner-alexander-hugo-250x250

Alexander Hugo

Laiout Digitalbyrå

Alexander på Laiout Digitalbyrå är din nyckel till framgång i den digitala eran. Med spetskompetens inom digital marknadsföring, SEO, copywriting och sociala medier är han redo att driva ditt företags närvaro till nya höjder online. Vårt klara mål är att guida dig mot framgång i den digitala världen med vårt motto: ”Styr din digitala framtid med Laiout Digitalbyrå.” Tillsammans är vi din fullservicebyrå för en stark och framgångsrik digital närvaro. 

marknadsföringsbyrå-laiout-1

Läs våra andra inlägg →

Rulla till toppen